Apehanger
Container
DeGerard
Dioomen
El Tiburon
Groats!
Helix
Jôshan
La Guna
Leap
New Rebel Chapter
Noctophyle
Really Lovely People
RED
ReneSG
Schotsen
Tanja

ReneSG

RENE SG speelt ultrakorte ultrasterke songs: 30 nummers in 20 minuten!

"Toch blijkt het allemaal veel sneller te kunnen als Rene SG de speedrocktroon bestijgt. De speedrockpioniers van Peter Pan Speedrock lijken maar een stel ouwe lullen vergeleken bij deze 'new kings of speedrock' uit Amsterdam, letterlijk en figuurlijk. Gewapend met het authentieke model van Gibson, moddervette powerchords en yells als Fuck You, Fucking Hell en To Hell With You wordt de vloer aangeveegd met de ongeschreven regels voor popsongs en dat alles ranzig verpakt in ultrakorte nummers."

'RENE SG 2', de nieuwe cd van RENE SG, is nu verschenen op Langweiligkeit Records. Opgenomen met bekende metal-producer Berthus Westerhuis (o.a. 16 Down, God Dethroned) is het gelukt nu ook in de studio de Motörhead-live-sound van RENE SG vast te leggen!

RENE SG bestaat sinds 2004 en bracht vorig jaar de debuut-CD uit op Langweiligkeit Records. Geproduceerd door Guy Tavares (Motorwolf, Orange Sunshine), de low-budget Rick Rubin uit Den Haag, kreeg deze goede recensies: "één van de meest originele en oerstrakke platen die de laatste jaren door een Nederlandse band gemaakt is" - Up Magazine, "FUCKING GREAT, HELL YEAH!" - OOR

RENE SG speelt nagenoeg elk weekend en heeft inmiddels meer dan 150 optredens in binnen- en buitenland op zijn naam staan.

Er is gespeeld met bands zoals Peter Pan Speedrock, The Shavers, Malle Pietje and the Bimbos, Aux Raus, El Guapo Stuntteam en zZz. Vorig jaar tourde RENE SG ook mee met de POPRONDE, het jaarlijks rondreizende festival door heel Nederland.

Factbox:

Band: ReneSG
Website: www.renesg.nl
www.myspace.com/renesg


No flash player!

It looks like you don't have flash player installed. Click here to go to Macromedia download page.

ontwerp & ontwikkeling: slite.nl