De Veense Week van de Popmuziek

Monsters of Roelofarendsveen presenteert u voor de derde keer de Veense Week van de Popmuziek. Een week in het teken van lokale popmuziek met workshops, muzieklessen, concerten en gezelligheid. Dit jaar bestaat de Veense Week van de Popmuziek mede dankzij de fondsen en sponsors uit nog meer onderdelen. Nieuw dit jaar is de samenwerking met de Stichting MOL om nog meer muzieklessen te kunnen verzorgen. Deelname aan de lessen en workshops is gratis.

De Veense week van de popmuziek staat compleet in het teken van ondersteuning van popmuziek in de gemeente. Het is een uniek project met als doelstelling jeugd en volwassenen met popmuziek in aanraking te brengen en het draagvlak voor lokale popmuziek te vergroten.

Er zijn tijdens de popweek try-out muzieklessen voor de jonge nieuwe muzikanten die eens willen kijken of ze het bespelen van een instrument leuk vinden. Er worden workshops georganiseerd voor bands en muzikanten om hun verder te helpen met het maken en verspreiden van hun muziek. De workshops richten zich erop amateurbeoefenaars te ondersteunen bij het musiceren en vergaren van benodigde kennis om te professionaliseren.

De naam ‘Veense Week van de Popmuziek’ betekend niet dat deze week niet toegankelijk is voor muzikanten uit de andere dorpskernen van degemeente. De naam is gekozen omdat veel muzikanten zich verbonden voelen met Roelofarendsveen ook al wonen zij in een van de andere dorpkernen. De meeste activiteiten zullen ook in Roelofarendsveen plaatsvinden.

Deelname aan deze week zal kosteloos zijn. We proberen het project te bekostigen door middel van subsidie, sponsoring en donaties.

De week wordt georganiseerd door de stichting RnR Movement. Hoofddoel van deze stichting is bands helpen te ontwikkelen en zorgen voor meer optredens. Dit kan lastig zijn omdat de popindustrie erg groot is en het moeilijk is om aan publiciteit te komen. Om de bands tegemoet te komen zal RnR Movement zich inzetten voor het promoten van bands en muziek, het bevorderen van het popklimaat en stimuleren van (jonge) beginnende bands in de omgeving van Roelofarendsveen. Aangezien Roelofarendsveen een bloeiende popcultuur heeft, is er genoeg werk aan de winkel.

De Veense Week van de Popmuziek zal zijn van 11 t/m 17 maart op verschillende locaties in Roelofarendsveen.

 

ontwerp & ontwikkeling: slite.nl